ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Στις 18 Νοεμβρίου 1995 επισυμβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος του Χριστοφόρου. Η οικογένειά του αποφασίζει να διαθέσει ιδιόκτητο κτήμα για λειτουργία Ιδρύματος στη μνήμη του φιλανθρωπικού ιδρύματος. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκινούνται, ασπάζονται την ιδέα και με τις εισφορές τους κάνουν το όραμα πραγματικότητα.

Στις 16 Νοεμβρίου 1996, μετά το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Χριστοφόρου σε Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, κατατίθεται ο θεμέλιος λίθος του ΚΕΠΑ από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ριρούτας κ. Μακάριο. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται το ΚΕΠΑ στον τομέα της Ιεραποστολής στην Αφρική και της Φιλανθρωπίας στην Κύπρο.

Ανήμερα της Παναγίας, στις 2 Φεβρουάριου 1998, το ΚΕΠΑ αρχίζει τη λειτουργία του προγράμματος: Διανομή Φαγητού Κατ’ Οίκον. Εν τω μεταξύ ετοιμάζεται και το Καταστατικό του ΚΕΠΑ, και το Ίδρυμα εγγράφεται επίσημα από το Κράτος σαν Φιλανθρωπικό Σωματείο στις 19 Μαΐου 1998.

Στις 15 Νοεμβρίου 1998 μετά το 3°ετήσιο μνημόσυνο του Χριστοφόρου στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Παύλος τελεί τα εγκαίνια του ΚΕΠΑ. Το 1999 αποφασίστηκε από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο η ανέγερση ΣΤΕΓΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ του ΚΕΠΑ. Η Στέγη ολοκληρώθηκε και οι πρώτοι τρόφιμοι μπήκαν στις 2 Μαΐου 2000. Στις 3 Φεβρουάριου 2001 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος τέλεσε τα εγκαίνια της ΣΤΕΓΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ του ΚΕΠΑ.

+ Πρωτοπρεσβύτερος Ευέλθων Χαραλάμπους Μάιος 2006